Подорожуємо


Як оформити запрошення до Чехії


Іноземний громадянин, що проживає в Чехії із статусом посвідка на проживання або постійним местомом проживання, має право запрошувати до себе в гості своїх родичів і знайомих. Запрошений вами родич може приїхати в гості по короткостроковій (до 90 днів) візі не більше двох разів на рік. Кількість запрошених фізичних осіб обмежується тільки вашими особистими фінансовими можливостями. На кожне фізичне обличчя необхідно представити дохід від вашої заробітної плати або підтвердити факт наявності фінансових коштів на вашому рахунку. Для оформлення запрошення на одну людину необхідно представити 170 000 чеських крон, на момент написання статті це 6700 євро. Відповідно перед оформленням запрошення вам потрібно визначити свої фінансові можливості і, звичайно, врахувати раніше запрошених фізичних осіб. Взагалі запрошення можна оформляти двома способами, перший це вже описаний варіант від фізичної особи і другий це оформлення від юридичної особи, де ви є засновником. Процедура оформлення від юридичної особи ідентична по подачі документів, і має відмінність тільки в комплекті документів, що подається на розгляд. Від запрошуваної фізичної особи для оформлення запрошення необхідне следующєє:1. Електронна копія закордонного паспорта (перші дві сторінки) 2. Повна адреса з поштовим індексом постійного місця жітельствасамо оформлення в обох варіантах відбувається в поліції для іноземців і складається з подачі пакету документів, очікування протягом семи днів (нововведення з 02.01.08) і отримання на руки оформленого запрошення ("Позвані"). Список необхідних документів потрібних поліцією при подачі:

Варіант 1 (від фізичної особи) 1. Оригінал вашого закордонного паспорта2. Заповнений бланк запрошення (бланк можна отримати в поліції) 3. Виписка з особового рахунку про наявність грошових коштів або довідка з роботи про доходи в Чехиі4. Заява про бажання запросити фізичну особу ("Честне проглашені") 5. Протокол підтвердження про правильність даних вказаних в пріглашенії6. Держмито у вигляді гербової марки вартістю 200 крон (можна придбати безпосередньо в будівлі поліції)

Варіант 2 (від юридичної особи) 1. Виписка з торгового реєстру на юридичне обличчя (актуальність терміну не більше 1 місяця) 2. Оригінал закордонного паспорта засновника фірми3. Заповнений бланк запрошення (бланк можна отримати в поліції) 4. Протокол підтвердження про правильність даних вказаних в пріглашенії5. Держмито у вигляді гербової марки вартістю 200 крон (можна придбати безпосередньо в будівлі поліції) 6. Виписка з розрахункового рахунку юридичної особи про наявність грошових коштів Друк фірми необхідно мати при собі у момент подачі документів в поліції

Після отримання на руки оформленого запрошення, ви передаєте його запрошеному обличчю. Його подальші дії з оформлення мають бути наступними. Вибрати для подачі документів кращий, зручніший для вас варіант місцезнаходження одного з Генеральних Консульств (ГК) Чехії в РФ (Москва, Санкт-Петербург, Катеринбург, Н. Новгород, Ханти-Мансійськ). Для подачі документів в ГК Чехії до запрошення необхідне пріложіть:1. Копію всіх сторінок цивільного паспорта2. Анкету на отримання шенгенської візи (бланк можна отримати в ГК) або роздрукувати з сайту Посольства Чехії в Інтернете.3. Страховку (одній із страхових компанії РФ) на весь період дії запрошення або на бажаний термін перебування в Чехії, який ви вкажете в анкете.4. Проїзний документ (авіа або ж.- д. квиток) в обидві сторони проходження або документ- підтвердження від компанії, яка вам забронювала квитки з даними про бронювання і вказаними датами вильотів.

Пакет документів в ГК Чехії може подати вашу довірену особу. Довіреність ви можете оформити у нотаріуса, на прийомі уточните, що довіреність необхідна для подачі документів в ГК з питання оформлення візи. Після подачі вами або вашою довіреною особою документів в ГК, відповідь ви отримуєте через сім днів. В період розгляду ви маєте бути готові до дзвінка з ГК. Питання, що задаються вчасно телефонної розмови: до кого ви їдете (мета поїздки) як давно востаннє були за кордоном, і в якій странегде плануєте проживати на території Чехиікакую діяльність веде в Чехії запрошуюча сторона (яка оформляла запрошення)

Нашою компанією надається додатково послуга: оформлення запрошення через наших партнерів, які володіють готельним бізнесом. Запрошення оформляється за умови і оплати мешкання в пансіоні запрошуючої сторони. Термін даного запрошення складає максимально 30 днів. Гарантовано отримання короткострокової візи і ваше мешкання в районі Прага-3, в 15 хвилинах ходьби від центру Праги (Вацлавськой площі). У пансіоні не передбачено живлення, вартість мешкання складає від 500 крон (20 євро) в добу.

По всіх додаткових питаннях оформлення і супроводу документів ви можете звертатися в нашу компанію.

Починаючи з 09.01.08, посольством Чехії видається віза шенгенського зразка, яка дозволить вам відвідати будь-яку країну, що входить в Шенгенську угоду. Подорожуйте без меж!

Схожі статті:

Меню


  • квиток
  • університет
  • амстердам
  • остров
  • блюдо
  • Схожі записи



     

    Карта сайта.